Vierailu maaseuturavintola Hollolan Hirvessä 11.10.2016

Vierailimme 17 jäsenen voimin maaseuturavintola Hollolan Hirvessä rapsakassa syyssäässä illan hämärtyessä.

Vastassamme olivat ravintoloitsija/emäntä Leena ja kokki Ville. He kertoilivat omat vakuuttavat taustatarinansa joista ovat ammattitaitonsa ammentaneet.

Omakustanteisen lounaan nautittuamme Ohjelmapalvelu- ja saunaisäntä Ilkka Sipilä esitteli tilan historiaa ja oheistoimintoja joita tilalla on tarjota, valikoimista löytyy mm. kalliokiipeilyä ja savusauna.

Hollolan Kankaantaan Vainion kyläryhmä on yksi Suomen vanhimmista asuinalueista. Ohraa Vainiolla on viljelty ja olutta pantu yli 2000 vuotta.

Tilan historiasta on tietoja yli 500 vuoden takaa. Tila on ollut nykyisellä suvulla ainakin vuodesta 1725.

Ravintolarakennus on valmistunut vuonna 1900. Entinen navetta peruskorjattiin ja muunnettiin ravintolakäyttöön vuonna 1999.

Maatilapanimo sijaitsee ravintolasalin perällä ja laitteet ovat yleisön nähtävillä kaari-ikkunan takana. Olutta tehdään käsityönä ilman automatiikkaa. Keittoastian tilavuus on 300 litraa.

Illan päätteeksi tutustuimme uhkeaan savusaunaan jota kourallinen jäseniä jäi vielä testaamaan.

 

Kuva Pia Kuusela
Kuva Pia Kuusela
Kuva Pia Kuusela
Kuva Pia Kuusela