Kurkistus kulisseihin Lahden kaupunginteatterissa ti 11.2.2020

Ison Juhani-näyttämön lava näyttelijän silmin
Jemina Sillanpää uuden musiikkiteatteriteoksen Karnevaali 2020 -harjoitusta ohjaamassa
Pienen Eero-näyttämön lava näyttelijän silmin
Ison näyttämön sivutilaa vaatteiden ja peruukkien vaihtoon, pikameikkiin, pieniin lavasteisiin
Lavastamon aineistoa
Lavastamoa
Ison näyttämön pienoismalli
Myynti- ja markkinointiassistentti Pia Levänen oppaanamme
Teatterin ompelimo
Puvustamon vaatteita
Puvustamon hattuja
Maskeeraustila
Karnevaali 2020

Myynti- ja markkinointiassistentti Pia Leväsen opastaman kierroksen aikana 18 jäsentämme pääsi  tutustumaan teatterin kulissien takaiseen maailmaan tiistai-iltana 11.2.2020.

 

Lahden kaupunginteatterin pääsuunnittelija oli arkkitehti Pekka Salminen ja se on saanut Vuoden betonirakenne -palkinnon vuonna 1982. Lämpiön kalusteet ovat Yrjö Kukkapuron suunnittelemia. Ensimmäiset ensi-illat teatterissa olivat vuonna 1983.

 

Päivä teatterissa -video kertoi mitä kaikkea teatteritalossa tapahtuu vuorokauden aikana,  ensimmäisten tullessa töihin ennen klo 8 ja viimeisten poistuessa klo 22 näytäntöiltoina. Teatterilla on vakinaista henkilökuntaa noin 100 henkilöä. Jokaisen esityksen lavasteista tehdään pienoismallit, joista rakennetaan todellisen kokoiset lavasteet. 

 

Tapasimme Jemina Sillanpään isolla Juhani-näyttämöllä uuden musiikkiteatteriteoksen, Karnevaali 2020, harjoituksissa ja saimme kuulla teoksen taustaa. Ensi-ilta on perjantaina 14.2.2020.

 

Kierroksemme jatkui lavastamoon, puvustamoon ja ompelimoon pienen Eero-näyttämön kautta. Vakituisesti teatterilla työskentelee viisi ompelijaa. Syksyllä ensi-iltansa saavan musikaalin Jekyll & Hide lavasteet ja asut jo työn alla.

 

Meillä on ilo myös päästä katsomaan Karnevaali 2020 -pääharjoitusta, kauniit kiitokset siitä ja koko mielenkiintoisesta kierroksesta Pia Leväselle!

 

Päivi