Menneet tapahtumat 2009

Vuonna 2009 tapahtunutta

 

Tammikuu
Heti uuden vuoden ja uuden toimintavuoden alkajaisiksi pääsimme keskiviikkona 14.1. tutustumaan kahteen ravintolaan: Ilon Taloon ja Armakseen. Mukana oli 27 yhdistyksen jäsentä. Aluksi nautimme talon tarjoamat viinit Lounaspalvelut Kimjari Oy:n toimittamien herkullisten salaattien kera ja sen jälkeen ravintolapäällikkö Jani Tuomainen esitteli meille ravintoloiden toimintaa ja kertoi mahdollisuuksista käyttää ravintolatiloja myös erilaisiin yritystilaisuuksiin.

Keskiviikkona 28.1. mukana oli 14 sihteeriä, kun matkasimme Ruotin bussilla ensin Katisten Kartanoon ja sieltä edelleen Vanajanlinnaan. Katisten Kartanon myyntipäällikkö Päivi Vartiainen esitteli tilan rakennuksia, tiloja ja hotellia ja tarjosi kahvit ihanan porkkanakakun kera. Vanajanlinnan myyntijohtaja Pekka Allinen kertoi hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla linnan historiasta ja esitteli samalla linnan kokoustiloja, juhlatiloja, hotellihuoneita ja palveluja. Lopuksi nautimme todella herkullisen illallisen (jokirapukeitto, poroa kahdessa eri muodossa, suklaafantasia) asiaan kuuluvine juomineen. Molemmat käyntikohteet todettiin erittäin sopiviksi sekä pieniin että isoihin yritystilaisuuksiin ja perhejuhliin.

Helmikuu
Optiminäkö Synsamin hyvännäköisessä illassa tiistaina 10.2. oli mukana reilut 20 naista, joista tuli uusien silmä- tai aurinkolasien sekä sopivan meikin avulla entistäkin paremman näköisiä! Kevään kehysmuodista ja
-uutuuksista kertoivat ja valinnoissa opastivat optikko Eeva Saariaho sekä kehysesittelijä Pirita Tuomi, meikkiasiantuntijana toimi SKY-erikois-
kosmetologi Pia Kolehmainen Studio Pia Mariasta. Kehysten sovitusten ja meikkituokioiden välillä herkuttelimme ihanilla salaateilla ja viinillä.

Maaliskuu
Tutustumismatkalle neljään virolaiseen kokouskartanoon ja -linnaan sekä kolmeen Tallinnan hotelliin osallistui kahdeksan jäsentä 13. - 14.3.

Vuosikokous pidettiin Peikko Finland Oy:ssä keskiviikkona 25.3. klo 17. Paikalla virallisessa kokouksessa oli vain vajaa viideosa  jäsenistöstämme!! Ennen kokousta pääsimme tutustumaan käsityönä tehtyihin KatariinaKoruihin, joita esitteli Marketta Järvi. Koruostoksia tehtiin kovasti...  Varsinaisessa kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2008 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Marja Tynjälä. Erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle valittiin uusiksi jäseniksi Maija Jääskeläinen (Helmi Säästöpankki Oy), Merja Salminen (RWS Engineering Oy), Riitta Sohlström (NCC Rakennus Oy) ja Maria Åberg-Grahl (Metsäliitto Cooperative Finnforest Oyj).

Huhtikuu
Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ensihoito oli valmistautunut järjestämään meille hätäensiapukoulutuksen tiistaina 14.4. Koulutus jouduttiin valitettavasti tällä kertaa perumaan vähäisen osallistujamäärän takia, mutta se järjestettäneen myöhemmin.

Toukokuu

Hotellia ja humpuukia

Hotellia ja humpuukia -kiertue saapui Next Hotel Salpaukseen tiistaina 5.5.! Kaksikymmentä yhdistyksemme jäsentä oli nauttimassa ihanasta Sophia Loren -buffetista hyvässä seurassa, osallistumassa mm. nauru-
joogaan, tutustumassa Salpauksen uudistettuihin huoneisiin ja kuulemassa Salpauksen, Best Western Hotelsin ja Go Arctic!:n tarjonnasta.

Ella Toivanen Lahden Talot Oy:stä voitti Best Western Hotelsin hotelliyö-
lahjakortin kahdelle hengelle!

Katajanokan vankilahotelli ja Ateneum

24 yhdistyksen jäsentä pääsi/joutui kiven sisään torstaina 14.5., kun kävimme tutustumassa Katajanokan vankilahotelliin.  Myyntipäällikkö Päivi Nurmi tarjosi 'naisellisen' iltapalan runsaan kuohujuoman kera, kertoi vankilarakennuksen historiasta ja esitteli hotellia.   

Toisena kulttuurikohteenamme oli Ateneum, jossa tutustuimme Kalevalan mystiikkaan. Pekolan Liikenteen mukavan kuskin kyydissä reissu sujui kaikin puolin mukavasti.

Kesäkuu
Viipurin-matkalle ilmoittautui yllättävän vähän lähtijöitä  -  vain kuusi!  -  mutta reissu toteutui suunnitelmien mukaisesti lauantaina 6.6.

Hallitus kokoontui torstaina 11.6., jolloin mm. hyväksyttiin päivitetty yhdistyksen rekisteriseloste.

Elokuu
Naisten terveysluennolle, joka järjestettiin Nordean (Aleksanterinkatu 5) kokoustiloissa keskiviikkona 26.8. klo 18, osallistui kolmisenkymmentä yhdistyksen jäsentä.

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Juha-Pekka Kaukonen luennoi aiheesta "Tukirankavaivat istumatyöläisillä ja osteoporoosi". Nordea tarjosi iltapalan ja emäntämme, palveluneuvoja Eija Huotari, kertoi lyhyesti Nordean kuulumiset.

Hallitus kokoontui samana päivänä ennen yhteistä tilaisuutta. Asialistalla oli mm. päivitettyjen toimintaohjeiden hyväksyminen.


Syyskuu
Myllysaaressa keskiviikkona 16.9. pidettyyn yhdistyksen kehittämis- ja saunailtaan osallistui 15 yhdistyksen jäsentä. Aurinkoisena iltana nautittiin elämästä saunomisen, uimisen, herkullisten salaattien, maukkaan kalakeiton, makkaranpaiston, ruokajuomien ja jutustelun merkeissä.

Lisäksi keskusteltiin siitä, mihin suuntaan yhdistyksen toimintaa tulisi viedä ja miten sitä voisi kehittää. Jokainen osallistuja jätti puheenjohtajalle muutamia ehdotuksia, jotka hän toimittaa tiedoksi myös ohjelma-
toimikunnalle. Jäsenet, jotka eivät mukaan päässeet, voivat toimittaa kehittämisehdotuksiaan puheenjohtajalle esim. sähköpostitse osoitteeseen marja.tynjala(at)phnet.fi.

Hallitus kokoontui 30.9., jolloin mm. hyväksyttiin yhdistykseen kolme uutta jäsentä ja kokonaisjäsenmäärä on nyt 112. Lisäksi keskusteltiin 16.9. järjestetyn kehittämisillan aikana esille tulleista asioista ja suunniteltiin tulevaa toimintaa ja ohjelmaa niiden pohjalta.

Lokakuu
44 jäsentä oli paikalla Sibeliustalon Haapa-kabinetissa keskiviikkona 7.10., kun Livonia Travels, Viron matkailun edistämiskeskus ja Viking Line kertoivat Viron matkailun kehityksestä ja tulevaisuuden näkymistä, 'Nopeista mukavimmasta', sekä tietysti parhaista kokous- ja majoituspaikoista. Kuulimme myös Sibeliustalon kuulumiset ja maistelimme herkkuja Kanrestan uudistuneelta listalta.

Intialaisen keittiön makuja oli ravintola Namaskaarissa keskiviikkona 4.11. maistelemassa 13 yhdistyksen naista. Paikan omistaja Saher Gholam kertoi ruokailun aluksi intialaisesta keittiöstä englannin kielellä.

Marraskuu
Vietimme kiinnostavan ja kivan auto-, pukeutumis- ja kauneusillan Osuuskauppa Hämeenmaassa tiistaina 10.11.

Aluksi talousjohtaja Risto Korkka kertoi Hämeenmaan verkostosta, hallinnosta, taloudesta ja henkilöstöstä.  Sitten nautimme maittavan iltapalan viinin kera, jonka jälkeen Vesijärven Auto Oy:n toimitusjohtaja Jukka Lehtonen ja tuotepäällikkö Seppo Marjamäki esittelivät meille autokaupan, huoltohallin ja maalaamon tiloja ja toimintoja.

Illan päätteeksi pukeutumisneuvoja Kaija Eerola antoi meille tosi hauskalla tavalla hyviä vinkkejä pikkujouluajan ja ensi kevään asuiksi ja asusteiksi. Meikkituotteista kertoivat, meikkejä tekivät ja mainioita meikkivinkkejä antoivat nuoret, kauniit ja hoikat meikkitaiteilijat Mirella Niemelä ja Mirka-Maria Kemiläinen.

Illan menossa oli mukana 17 jäsentä, joista Leena Koskelainen ja Päivi Hyytiäinen toimivat samalla myös illan emäntinä.


Joulukuu
21 jäsentä oli viettämässä pikkujouluja Ravintola Rouxissa perjantaina 11.12. Tarjolla oli hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Ihan oikea Korvatunturin joulupukkikin kävi tuomassa pieniä paketteja! Maria Grahlin johdolla pääsimme kaikki tuottamaan ohjelmaa tonttuleikin muodossa.