Menneet tapahtumat 2010

Vuonna 2010 tapahtunutta

 

TAMMIKUU

Huippukoulutusta!

Koulutusillassa torstaina 21.1. Upseerikerhon upeissa tiloissa mietimme Deep Lead Oy:n päävalmentaja, kasvatustieteen tohtori Vesa Nissisen johdolla vuorovaikutustaitoja niin työelämässä kuin sen ulkopuolella. Pohdimme, miten voin itse kehittää ja kehittyä vuorovaikutustaidoissa ja mitä vaikutuksia vuorovaikutustaidoilla on. Vesa lähestyi asiaa syväjohtamisen näkökulmasta eli oppimisen ja tavoitteellisen vuorovaikutuksen kautta. Lisäksi teimme luettelon kautta aikain parhaan esimiehemme ominaisuuksista.

Ominaisuuksista muodostui syväjohtamisen neljä kulmakiveä: luottamus, älyllinen stimulointi eli oppiminen, yksilöllinen kohtaaminen eli arvostus ja inspiroiva tapa motivoida eli innostus, ja jos yksikin näistä kulmakivistä on heikompi, ontuu esimiestyöskentely. Tätä mallia voi soveltaa myös normaaliin yhteistyöhön kollegoiden kanssa. Ilta oli mielenkiintoinen ja antoi paljon ajattelemisen aihetta.

Kuulolla oli 22 yhdistyksen jäsentä. Puolivälissä iltaa nautimme iltapalaa Upseerikerhon tarjoaman viinin kera.


HELMIKUU

Viihdyimme Vierumäellä!

20 urheilullista jäsentä oli mukana Vierumäki-retkellämme tiistaina 9.2. Iltapäiväkahvin seuraksi nautimme voileipää ja hedelmiä ja kuuntelimme samalla, kun palvelupäällikkö Atte Nieminen esitteli kuvin ja sanoin Vierumäen tiloja ja uudistuneita palveluja. Tuotepäällikkö Tuomo Järvinen kertoi todella monipuolisesta liikuntatarjonnasta, kun taas testauspäällikkö Matti Heikkilä herätti meidät ajattelemaan liikunnan yhteyttä terveyteen ja jaksamiseen teemalla 'Täsmälääke liikunta'. Mukana oli myös myyntineuvottelija Kaija Finni.

Aten ja Tuomon sekä Scandicin Client Manager Juha Kasurisen johdolla pääsimme tutustumaan vielä rakenteilla olevaan, vapun alla aukeavaan urheiluhenkiseen Scandic Vierumäki -hotelliin. Hotelliin tulee korkeatasoisia huoneita, kokoustiloja sekä wellness-palveluja.

Lopuksi Eveliina veti meille kolmen vartin pituisen 'kevyen' gymstick-jumpan, johon aivan kaikki 20 mukana ollutta innolla osallistuivat!


MAALISKUU

Hellittävinä Hellimössä!

19 sihteeriä ja assistenttia hurautti keskiviikkona 17.3. Pekolan Liikenne Oy:n bussilla Orimattilan Hellimöön. Ja kyllä meitä todellakin hellittiin!!

Hellimön emäntä Maria Niklas kertoi meille Hellimön filosofiasta ja esitteli tilat, jonka jälkeen pääsimme kokeilemaan suolahuonetta, Äänisen aaltoja ja pyramidia, lämmittelemään infrapuna-, höyry- ja jalokivikiuassaunoissa sekä lillumaan porealtaassa.

Kaiken tämän ihanuuden päälle nautimme salaatti-iltapalan (aivan mahtavan makuiset kana- ja melonisalaatit sekä erityisen herkullinen lohisalaatti). Iltapalan jälkeen kotimatkalle lähti hellitty, hemmoteltu ja täysivatsainen naisjoukko.

Vuosikokous

Yhdistyksemme vuosikokous pidettiin Next Hotel Salpauksessa keskiviikkona 24.3. klo 17. Paikalla oli valitettavan vähän osanottajia: vain 15!! Peräti 25 % ennakkoilmoittautuneista jätti tulematta! Mutta kyllä 20:kin läsnäolijaa olisi ollut melko vähän yli 100 jäsenen joukosta...

Joka tapauksessa vuosikokouksessa mm. hyväksyttiin vuoden 2009 tilinpäätös, myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille, vahvistettiin vuoden 2010 jäsenmaksu, toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä hyväksyttiin sääntötyöryhmän valmistelema sääntömuutosehdotus, jota on käsitelty myös hallituksen kokouksissa.

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Sanni Pietiäinen! Onnea ja menestystä vaativaan tehtävään!

Kokouksen jälkeen nautittiin Salpauksen tarjoama maistuva iltapala.

 

HUHTIKUU

Yritysvierailu Hartwallille


Jenna Voutilainen esitteli 17:lle yhdistyksemme jäsenelle Hartwallin Lahden tuotantolaitoksia ja logistiikkakeskusta keskiviikkona 21.4. ensin auditoriossa ja sitten tehdaskierroksen muodossa. Lakon takia kaikki koneet olivat kuitenkin pysähdyksissä, joten varsinaista tuotantoa emme päässeet lainkaan näkemään. Lopuksi saimme maistella Hartwallin virkistäviä tuotteita.

TOUKOKUU

Kevätretki Tehdasmuseo Verlaan ja Pitokartano KurjenmiekkaanAurinkoinen ja lämmin sää kruunasi 34 sihteerin kevätretken torstaina 20.5. Ensin ajoimme Jaalaan, jossa kohteenamme oli Verla. Pääsimme tutustumaan tehdasmuseoon ja kierroksen aikana opas vei meidät mukavilla jutuillaan 1800- ja 1900-lukujen tunnelmiin ja saimme hyvän käsityksen pahvitehtaan ennenmuinoisesta työstä ja työmenetelmistä.

Matkamme jatkui kesäisessä maalaismaisemassa Iittiin, Pitokartano ja tilausravintola Kurjenmiekan tunnelmalliseen miljööseen.  Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen hurmasivat meidät aivan uskomattomilla herkuilla ja loppuhurmauksen hoiti hulvaton Hurmaryhmä. Ryhmään kuului mm. parrakas nainen! Kaupan päälle saimme myös vähän jännitystä elämään, sillä Pekolan Liikenteen kyyti oli ajoittain aika hurjaa...

 

KESÄKUU

Lahden satama tuli tutuksi!

Reilu 30 sihteeriä ja assistenttia oli mukana torstain 10.6. Lahden satama tutuksi -kierroksella, jolla oppaanamme toimi myyntipäällikkö Jaana Mylläri Lahti Travel Oy:stä.

Kierroksemme alkoi Ravintola Lokista, jatkui tutustumisella ravintolalaiva Kauniiseen Veeraan ja Ilonaan ja istahdimme myös Piano Paviljongissa. Lisäksi pääsimme näkemään Koskelon ja laivan komean kapteenin! Suomettaren ja Suomen Neidon rento purseri (ei hullumman näköinen hänkään) kertoi näiden laivojen risteilyaikatauluista. Ohjelmassa olivat myös Rosetta, sataman kahvilat, Ulpukka ja makasiinin kohteet.

Aurinkoisen kesäillan päätimme m/s Vellamon kanavaristeilyllä. Laivalla nautimme ranskalaisen kokin loihtiman buffetillallisen. Tanssimiseenkin olisi ollut mahdollisuus  -  vain tanssittajat puuttuivat...

 

SYYSKUU

Kehittämispäivät Tallinnan-reissulla

Syyskauden pyöräytimme käyntiin kehittämispäivien merkeissä Tallinnan-matkalla 27. - 28.8., mukana oli 32 jäsentä. Menomatkalla Viking XPRS:n konferenssitiloissa pohdimme ryhmätöinä yhdistyksen tulevaa toimintaa ja tavoitteita sekä jäsenistön toiveita ja ehdotuksia; hallitukselle kertyikin paljon vinkkejä jatkoa ajatellen.

Tallinnassa majoituimme Radisson Blu -hotelliin ja nautimme yhdessä venäläistyylisen illallisen ravintola Troikassa. Lauantaina oli aikaa shoppailuun ja kaupungilla lampsimiseen mukavassa säässä. Kotimatkalla söimme laivalla Bistro-buffetissa vatsat täyteen ja Helsingistä Pekolan bussi toi meidät Lahteen, jossa olimme vähän iltakymmenen jälkeen.

Toriklubin sauna- ja kokoustilat
 

Torstaina 9.9. tutustuimme Toriklubi Oy:n sauna- ja kokoustiloihin.

Illan aikana Marke Heiskanen kertoi yrityksensä toiminnasta ja palveluista ja pääsimme tutustumaan sekä Rautatienkadun että Vapaudenkadun tiloihin. Tuula Hyyryläinen tiimeineen esitteli aloepohjaisia Forever-tuotteita ja teki meille erilaisia hemmotteluhoitoja. Siinä sivussa herkuttelimme salaattirapsodialla asiaan kuuluvien juomien kera.

Mukana oli 12 jäsentä, joista vain kolme saunoi ja ui!
 

LOKAKUU

Eduskunta tuli tutuksi

Reilu 20 jäsentä oli mukana eduskuntavierailulla torstaina 7.10. Isäntänämme toimi kansanedustaja Jouko Skinnari ja mukana oli myös avustaja Olavi Paakkunainen. Pääsimme mm. seuraamaan kyselytuntia, joka osoittautui yllättävän mielenkiintoiseksi, ja kahvittelimme sd-ryhmän kokoustilassa Joukon kanssa. Ennen kotiin päin lähtöä nautimme vielä illallisen (kalliissa) Ravintola Töölönrannassa.

 

MARRASKUU

Kulttuurien kirjo - rikkaus vai rasite?


21 jäsentämme kokoontui torstaina 18.11. Scandic Lahdessa. Aluksi hotellinjohtaja Airi Tarvainen kertoi Scandic-konseptista ja tarjosi kahvit Taste Break and Pick Me Up -pöydän antimien kera.

Sen jälkeen toimitusjohtaja, työyhteisövalmentaja Tuulikki Juusela Womco Ltd:stä kertoi meille kulttuurien kirjosta.


JOULUKUU

Pikkujoulut

22 parhaimpiinsa pukeutunutta sihteeriä ja assistenttia oli mukana yhdistyksemme pikkujouluissa, jotka pidettiin tällä kertaa Villa Rauhalassa. Ohjelmassa oli herkullisen jouluillallisen nauttiminen hyvien juomien kera hyvässä seurassa ja lisäksi mm. arvontaa, rivitanssia ja karaokea.