Tallink Siljan tutustumismatka 25.4.2018

Ryhmämme isäntämme ja oppaamme kanssa Teletornissa
Isäntämme Mika Tuomolin Tallink Silja MegaStarin Business Loungen kokoustilassa kertomassa laivasta ja päivän ohjelmasta
Tallink Spa & Conference -hotelli ensimmäisenä tutustumiskohteena
Tallink Hotelsin Anneli Lind kertomassa konferenssihotellin tarjoamista mahdollisuuksista
Tallink Spa & Conferencen kylpyläosastoon kurkistus - allasosaston lisäksi monia erilaisia saunoja kylpylässä
Tallink Spa & Conferencen esittelykierroksella
Pirita Top Spa -hotellissa merimaisemalounaan alkupaloja
Suussa sulava jälkiruoka
Teletorni
Teletorni
Hissillä kerrokseen 21
Maisemia tornista
Viihtyisä ja avara MegaStarin Business Lounge käytössämme
Vertti Kiven designia MegaStarissa
Kahden kerroksen Superstore
Jälkiruokavalikoimissa mm juustoja
Illan tullen paluu Helsinkiin

Kaksitoista jäsentämme lähti varhain bussilla liikkeelle Lahdesta keskiviikkona 25.4. ja kokoontui uuteen ja avaraan Länsiterminaali 2:een, jossa tapasimme isäntämme Mika Tuomolinin Tallink Siljalta. Tallink Shuttle -laivat, Star ja Megastar, liikennöivät Länsiterminaali 2:sta, josta kävelymatka laivaan on vain 60 metriä. Matkamme kohti Tallinnaa alkoi. Laivamatkasta nautimme avarassa ja tyylikkäässä Business Loungessa, jossa kuplivat ja maistuva aamiainen hemmottelivat makuhermojamme. Rauhallisen loungen lisäksi tila tarjoaa hyvän työskentelymahdollisuuden (paljon latauspistokkeita, päivän sanomalehdet, Premium WiFi) ja vapaamuotoisempaan oleskeluun sopivat kylmät ja lämpimät ruoat juomineen, myös alkoholeineen. Business Lounge on hiljainen, tyylikäs ja kauniisti suunniteltu alue liikematkustajille. Kokoustilassa Mika Tuomolin kertoi päivän ohjelmasta tarkemmin sekä noin pari vuotta vanhan Megastar-laivan yksityiskohdista. Vertti Kiven suunnittelukädenjälki näkyvissä monin paikoin, ravintola- ja baarialueiden sekä informaatiotiskin suunnittelusta on hän vastannut. Kaksikerroksinen myymäläalue Traveller Superstore, ”ostoskeskus”,  houkuttelee valikoimallaan monenlaisiin ostoksiin. Laiva on erittäin ympäristöystävällinen käyttäen polttoaineena LNG:tä.

Tallinnaan saavuttua siirryimme bussiin, joka vei meidät Tallink Spa & Conference -hotelliin. Raikkaat smoothiet odottivat meitä kokoustilassa. Anneli Lind kertoi monipuolisen konferenssihotellin tarjoamista mahdollisuuksista sekä esitteli joitakin hotellihuoneita ja kylpylää. Matkamme jatkui Pirita Top Spa -hotelliin, jossa nautimme kolmen ruokalajin lounaan upeaa merinäköalaa ihastellen. Oppaamme kanssa siirryimme  Teletorniin, Pohjois-Euroopan korkeimpaan avoimeen näköalatasanteeseen. Noin 175 metrin korkeudessa ihastelimme Tallinnaa ja ympäristöä ja kuulimme kaupungin historiasta mielenkiintoisia faktoja. Tornin edustalla on muistomerkki vuoden 1991 elokuun 29. päivän eli Viron itsenäisyyspäivän tapahtumasta, jolloin ihmisketju asettui puolustamaan tornia Neuvostoliiton tankkeja ja joukkoja vastaan Viron itsenäistymisprosessissa. Televisiotornilla on siten virolaisille suuri symbolinen merkitys.

Bussimme lähti kohti satamaa Teletornista pienen kiertoajelun kautta ja paluumatka kohti Helsinkiä alkoi, edelleen Business Loungen illan antimista nauttien. Lahteen Lehtimäen Liikenteen pikkubussimme saapui vasta lähellä puolta yötä.

Kiitämme isäntäämme Mika Tuomolinia erittäin hyvin järjestetystä tutustumismatkasta sekä Tallinnan opastamme ja Tallink Spa & Conference -hotellin Annelia Lindiä!

 

Päivi L