Kevään Get together -tapahtuma Myllysaaren Kommodorissa ti 01.06.2021

Kommodori-purjehduspaviljonki
Illan isäntämme Mika Järvinen
Sisätiloja
Kommodoria kaupungin suunnasta
Idyllisiä ikkunoita
Ruokailutilamme
Herkullinen jälkiruokavohveli
Paviljongin tornin portaat
Upeat näköalat tornista
Upeat näköalat tornista
Illan isäntämme Mika Järvinen tornin huipulla
Marja-Liisa Pasuri valloitti myös tornin :)
Yksi pihapiirin laitureista
Yksi Myllysaaren silloista
Illan ryhmämme, yksi vain oli ehtinyt jo poistua ennen kuvan ottamista

Sää suosi meitä alkukesän vierailullamme ti 01.06.2021 Myllysaaren Kommodori-ravintolaan, aurinko paistoi ja järvi oli tyyni. Oli todella mukava nähdä yhdistyksemme jäseniä livenä pitkästä aikaa, paikalla meitä oli 18 jäsentä.

 

Mika Järvinen, yksi paikan nykyisistä vetäjistä, otti meidät vastaan Kommodorin etuterassilla ja kertoi sekä Kommodorin historiasta että uusien omistajien tekemistä remonteista ja jatkosuunnitelmista. Uuno Alancon suunnittelema ja Lahden kaupungin suojeltavien rakennusten luetteloon kuuluva paviljonki valmistui huhtikuussa 1910. Myllysaaren purjehduspaviljonki on Suomen vanhimpia, ellei vanhin säilynyt järvipaviljonki. 

 

Menut ovat uudistetut, perinteinen lohikeitto kuitenkin säilytetty listalla edelleen, uutuutena suuren suosion saaneet vohvelit sekä suolaisilla että makeilla täytteillä. Kommodori lainaa pihapelejä ulkoaktiviteetteihin, nyt myös sup-laudan vuokraus mahdollista. Erilaisia teema-iltoja saareen on myös suunnitteilla ja trudaduuri kesäiltoihin parhaillaan etsinnässä. Kommodorin kabinetissa on mahdollisuus järjestää pieniä kokouksia, isoon sisätilaan mahtuu 200 henkilöä ja terasseille yhteensä 300 henkilöä.

 

Me nautimme pienissä pöytäryhmissä perinteisen, erittäin maistuvan lohikeiton sekä jälkiruokana herkullisen vohvelin kermavaahdolla ja vaahterasiirapilla – molempia voi suositella todellakin!

 

Illan yllätyksenä oli paviljongin tornin valloitus! Pääsimme kurkistamaan näköaloja tornin huipulta kapeat portaat ylös kavuttuamme!

 

Kiitoksemme illan isännälle Mika Järviselle mukavasta vierailusta!

 

https://myllysaari.fi/

 

Päivi