Retki Fazer Experience Vierailukeskukseen la 16.10.2021

Sisäänkäynti
Retkiryhmämme
Trooppisessa sisäpuutarhassa
Aulanäkymää
Aivot -installaatio
Oppaamme
Yksi vanhoista mainosjulisteista
Maistiaispurkkeja
Kiss-Kiss -karamelli on Fazerin kolmanneksi vanhin makeistuote.

Kiss-Kiss -karamelli on alun perin jo vuodelta 1897. Kiss-Kiss rekisteröitiin vuonna 1901, mikä tekee tuotteesta Suomen vanhimman tavaramerkin.
Karl Fazer -sali
Idea Bakery -tila, jossa alkamassa lasten synttärikutsut :)
Idea Bakery -tilaa, vieressä käytettävissä terassi
Lounaspöytämme
Myymälän karkkipussi-valikoimaa
Kokoustilojen hinnasto
Kokoustiloista lisäinfoa
Kotipiiri-tuottajatori

Retkelle Fazer Experience Vierailukeskukseen lähti 11 jäsentämme Lakkapään pikkubussin kyydillä. Uusi vierailukeskus Vantaalla on ollut toiminnassa vuodesta 2016 lähtien. Fazerin toimintaa, pitkää historiaa, laajaa tuotevalikoimaa, kokoustiloja ym oppaamme esitteli meille tunnin kierroksella, joka päättyi herkullisiin maistiaisiin. Vierailukeskuksessa on myös trooppinen sisäpuutarha, jossa kasvaa mm kaakaopuu. Herkullisen lohikeittolounaan jälkeen aikaa oli varattu myymälän herkkuostoksille.

 

Fazerin perheen, yrityksen ja tuotteiden historia on yksi ja sama tarina. Pohjan kaikelle loi Karl Fazer, voimakas ja rohkea yrityksen perustaja. Perheyrityksen tarina alkoi vuonna 1891, kun Fazer perusti ranskalais-venäläisen konditoriansa Helsingin Kluuvikatu 3:een. Vuonna 1894 Fazer aloitti suklaalevyjen ja -konvehtien valmistamisen ja Kluuvikadun tilat kävivät ahtaiksi. Tehtävää varten vuokrattiin kuuden huoneen tilat Pursimiehenkadulta, josta alkoi Suomen teollinen makeistuotanto. Fazerin tehtaan ensimmäinen makeinen oli nimeltään Keisarisekoitus. Lähes alusta lähtien valmistettiin myös Kiss-Kiss -karamelleja. Kiss-Kiss -karamelli on Fazerin kolmanneksi vanhin makeistuote, se on alun perin jo vuodelta 1897. Kiss-Kiss rekisteröitiin vuonna 1901, mikä tekee tuotteesta Suomen vanhimman tavaramerkin.

 

Fazer on edelleen kotimainen perheyhtiö, nykyisin 85 perheenjäsentä omistavat sen. Vantaalla työskentelee 1600 ihmistä ja kaiken kaikkiaan Fazerilla 8500 ihmistä. Vientiä on 40 maahan. Ja pieni fakta - upeaan vierailukeskuksessa olevaan Mignon-munista valmistettuun pupuun on munia käytetty 9330 kpl, saman verran kuin niitä yhdessä vuorossa valmistuu... :)

 

Vierailukeskuksessa on kaksi erikokoista kokoustilaa, joiden koot ja hintatiedot kuvissa, alla myös linkki niiden sivulle. Myös lasten toiminnallisia syntymäpäiviä on mahdollista järjestää pienemmässä kokoustilassa tai alakerran kahvilassa.

 

Paluumatkalla pistäydyimme Kotipiiri-tuottajatorilla Levannolla, josta löysimme monien lähituottajien tuotteita vielä kotiin vietäväksi. 

 

Kiitos kaikille mukana olleille kivasta retkipäivästä!

 

https://www.fazer.fi/fazer-cafe/artikkelit/tasta-kaikki-alkoi/ 

https://www.visitfazer.com/

https://www.visitfazer.com/kokoustilat/

http://www.kotipiiri.fi/

 

 

Päivi