Opastettu kierros sotilaslääketieteen museoon to 12.05.2022

Museomestari Seppo Toivonen toivotti ryhmämme lämpimästi tervetulleeksi Sotilaslääketieteen museoon. Museon nimi on oikeastaan hieman harhaanjohtava, sillä lääketiedettä siellä ei käsitellä. Oikeampi nimitys olisi sodanajan lääkintähuollon museo, sillä näyttelyissä esitellään pääasiassa lääkintäjoukkojen toimintaa ja huoltoa talvi- ja jatkosodassa. Museossa kerrotaan myös Hennalan kasarmialueen ja Lahden historiasta. Sankarivainajilla, lotilla, sotalapsilla ja -hevosillakin on omat osastonsa. 

Toivonen on mestari tarinankertoja. Kuuntelimme hänen jännittäviä ja koskettavia tarinoitaan sodanajan elämästä. Museossa olisi helposti vierähtänyt useampikin tunti, sillä nähtävää oli paljon ja opastettu kierros oli erittäin kiinnostava. 

Museon virtuaalinäyttelyyn voi käydä tutustumassa kotisivuilla, josta löytyy tarkempaa tietoa aukioloajoista ja sisäänpääsymaksuista. Museo on auki kesäisin ja sen toiminnalle on valitettavasti luvattu jatkoa vain vuoteen 2025 asti. Paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen ja arvokas lisä Lahden museotarjontaan. 

 

Sotilaslääketieteenmuseo - SOTILASLÄÄKETIETEENMUSEO ON 2022 NORMAALISTI AVOINNA KESÄ-(JUHANNUKSENA SULJETTU), HEINÄ- JA ELOKUUN VIIKONLOPPUNA LAUANTAISTA SUNNUNTAIHIN KELLO 12-16. MUSEON TULEVAISUUS ON TURVATTU VUOTEEN 2025 ASTI. (sotilaslaaketieteenmuseo.fi)