Tutustuminen Pyhäniemen kartanoon to 19.05.2022

Vierailumme emäntä Pyhäniemen kartanon Charlotta Pöntinen ja Via Decon Susanna Lantz
Pyhäniemen kartano
Pyhäniemen kartanon päärakennuksen ensimmäisen kerroksen tilat koostuvat viidestä salista ja sisääntulohallista. Herraskartanotunnelmaa huokuvat salit on sisustettu ajan henkeen sopivaksi. Ensimmäisen kerroksen n. 100m2 tilat sopivat maksimissaan 80 hengen tilaisuuksiin. Tilat ovat ympärivuotisessa käytössä
Via Decon kaunista kattausta meille
Alakerran huoneiden kauniita yksityiskohtia
Lähes joka huoneesta löytyy upea takka
Päärakennuksen toisen kerroksen tilat on modernisoitu valoisiksi erikokoisiksi huoneiksi. Erikoisuutena jokaisessa huoneessa on upea kaakeliuuni. Tiloja ei ole kalustettu, joten niitä on helppo muunnella tilaisuuden teeman mukaan. Huoneita on hallin lisäksi kahdeksan ja sallittu henkilömäärä on 50. Tilat ovat pääasiassa kesäkäytössä.
Toisen kerroksen parveke
Kavaljeerin eli kartanon sivurakennuksen ensimmäisen kerroksen tilat tarjoavat rustiikkisen miljöön hirsiseinineen erilaisiin tilaisuuksiin maksimissaan 60 hengelle. Tilat koostuvat seitsemästä erikokoisesta huoneesta, joiden pinta-ala on n. 100 m2. Tila on ainoastaan kesäkäytössä.
Vierailumme emäntä Pyhäniemen kartanon Charlotta Pöntinen ja Via Decon Susanna Lantz
Vierailuun osallistui 13 jäsentämme

Pyhäniemen kartano on osa Suomen historiaa, Hollolan Hollywoodiksikin kutsuttu. Pyhäniemi mainitaan ensimmäisen kerran historian kirjoituksissa jo vuonna 1467. Kartano sai ratsutilan arvon vuonna 1630. Sen nykyinen päärakennus rakennettiin vuonna 1780. Suurimmillaan 1800-luvun lopulla Pyhäniemen kartano levittäytyi lähes 10 000 hehtaarin alueelle. Kutsumanimi Hollolan Hollywood juontaa 1930- ja 1940 -luvuilta, jolloin arvokkaan kartanon tiloissa kuvattiin lukuisia kotimaisia elokuvia.

 

Vuoden 2022 vaihteessa uusi omistaja avasi Pyhäniemen kartanon kokous- ja juhlakäyttöön. Päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on viisi salia ja sisääntulohalli. Toisesta kerroksesta löytyy avointa näyttelytilaa. Kartanon sivurakennuksessa Kavaljeerissa on myös runsaasti tilaa erilaisiin tarpeisiin. Kartanon tiloissa on mahdollista järjestää kokoukset, häät, merkkipäivät ja yritysten erilaiset tykypäivät.  Tapahtumamarkkinoinnista vastaa Charlotta Pöntinen, joka oli vierailumme emäntänä.

 

Kuulimme vierailun aikana Charlotalta tarkemmin tiloista, nykyisestä toiminnasta ja lyhyesti historiasta. Mukana vierailulla oli 13 jäsentämme.

 

Pyhäniemen kartanon yhteistyökumppanina toimii Via Decon Susanna Lantz, joka oli paikalla myös kertomassa toiminnastaan. Hän oli valmistanut meille herkulliset juustolautaset, jotka nautimme lehtikuohuviinin kanssa. Via Deco tarjoaa kokonaisvaltaisia paketteja yrityksille suunnittelusta toteutukseen esim yritysjuhliin, tyhy-päiviin, tuotelanseerauksiin ja pr-tilaisuuksiin.

 

Kauniit kiitokset Pyhäniemen kartanolle ja Via Decolle tästä vierailusta!

 

http://pyhaniemenkartano.fi/ 

http://pyhaniemenkartano.fi/kokoukset

http://pyhaniemenkartano.fi/juhlat

http://pyhaniemenkartano.fi/yhteystiedot

https://www.viadeco.fi/ 

https://www.viadeco.fi/yrityksille/

 

 

Päivi