Tutustumisretki Iitin ja Kouvolan seudun kokouspaikkoihin ke 09.02.2022

Radalla Resortin kartanorakennus
Alakertaa
Yläkertaa
Yläkerran huone
Kellarikabinettia
Kellarisauna
Klubirakennus Radalla
Klubirakennuksen avaraa tilaa
Hirsinen rantasauna
Tolkkilan kartano
Kartanorakennuksen alakerran avaria kokoustiloja
Kartanorakennuksen alakerran avaria kokoustiloja
Kartanorakennuksen yläkerran lounge
Kartanon vieressä oleva kokousrakennus
Kokousrakennuksen päätila
Original Sokos Hotel Vaakuna
Yleisnäkymää hotelliin tultaessa
Pentik-teemainen huone
Pentik-teemaisen perhehuoneen lisäsängyt
Hotellinjohtaja Pasi Pekkanen esittelemässä suurinta kokoustilaa
Kokoustila Pentik-teemaan
Kokoustila Pentik-teemaan
Kokoustila Laku
Virikkeellinen kokoustila Voitto
Saunatilojen yhteydessä poreallas
Tykkimäki Resort
Iltapalaamme

Visit Kouvolan järjestämän tutustumisvierailun ensimmäisenä kohteena oli Iitissä sijaitseva Radalla Resort, joka tarjoaa kokous- ja majoitustiloja kauniissa maalaismaisemassa Urajärven rannalla ja golf-kentän vierellä. Radalla Resort sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla alueella, jonka juuret ulottuvat aina 1850-luvulle. Alueen päärakennus on vuonna 1856 valmistunut kartanorakennus. Vuoden 2021 aikana kaikki kartanon huoneet on uudistettu. Pääkokoustilana toimii klubitalo Radalla, johon mahtuu jopa 100 henkilöä. Kesällä 2021 avautuneeseen kartanoravintola Balladiin mahtuu myös 100 henkilön kokoukset tai juhlat. Kartanon alakerran Kellarikabinetin kapasiteetti on 10-30 henkilöä. Sen vieressä on tunnelmallinen kellarisauna. Urajärven rannalla on lisäksi kaksi saunaa, kotasauna ja hirsinen rantasauna. Radalla Resort laajentaa tulevaksi kesäksi majoitustilojaan, sillä rantaan on tulossa kymmenen pientä huvilaa.

 

Seuraava kohteemme oli Korialla sijaitseva Tolkkilan kartano, jonka tarina alkaa vuodesta 1913. Tolkkilan kartanossa nykyään lähes kaikki on uutta. Kartanon päärakennuksen alakerrassa on avaraa kokoustilaa ja yläkerrassa majoitustiloja ja lounge. Päärakennuksen vieressä on moderni kokousrakennus, jossa myös 20 juuri valmistunutta huonetta. Kokoustilaan mahtuu noin 50 henkilöä. Kartanon piha-alueella on erillinen saunamaailma, jossa saunatilat, ulkoporeallas, iso ulkoterassi ja tilava oleskelu- ja illanviettoalue loungeryhmineen.

 

Uudistunut Original Sokos Hotel Vaakuna oli viimeinen kohteemme. Kouvolan Vaakuna valittiin vuoden 2019 parhaaksi kokoushotelliksi kaikista Sokos Hotelleista. Vaakunan kaikki tilat on uudistettu vuonna 2020-2021. Hotellihuoneiden uudistuksessa on käytetty alueellista inspiraatiota ja teemat tuovat pohjoista Kymenlaaksoa esiin monipuolisesti. Kuusankoskelta kotoisin olevan Anu Pentikin perintöä kunnioitetaan Pentik-teemaisissa huoneissa, luonto on tuotu sisälle hotellin Repovesi-huoneisiin ja Tykkimäki-huoneissa vierailijaa tervehtii Endeavour-huvipuistolaitteen silhuetti. Hotellissa on kahdeksan kokoustilaa 8-150 henkilölle. Muun muassa Kouvolan Laku ja Pentik näkyvät kokoushuoneissakin. Kuulimme myös Tykkimäki Resortista, joka on Kouvolan Käyrälammen rantaan vuoden 2022 aikana valmistuva uusi korkeatasoinen kotimaan matkailukohde. Huippulaadukas Resort-kokonaisuus pitää sisällään mm huviloita, luxustelttoja sekä huvipuiston ja vesipuiston. Hotellilla nautimme maistuvan iltapalan. Kiitokset Niina Turunen, myyntipäällikkö Kotka&Kouvola ja Pasi Pekkanen, hotellin johtaja hotellin esittelystä ja vieraanvaraisuudestanne!

 

Vierailulla oli mukana yhdeksän jäsentämme. 

 

Kauniit kiitoksemme koko tutustumisvierailusta Charissa McCarronille!

 

 

Visit Kouvolan yhteyshenkilö:

Charissa McCarron

Tapahtuma / MICE Asiantuntija

puh. 02061 57518, charissa.mccarron@kouvola.fi

KOUVOLAN KAUPUNKI • Konsernipalvelut

Viestintä ja VisitKouvola

 

 

Radalla Resort, Iitti

https://radallaresort.fi/

Tolkkilan kartano, Koria         

https://www.tolkkilankartano.fi/

Sokos Vaakuna, Kouvola       

https://www.sokoshotels.fi/fi/kouvola/sokos-hotel-vaakuna 

 

Päivi