Vierailu Lossirannan kartanolla ja Husulan Vintillä ma 26.09.2022

Lossirannan kartano
Mirka Lehtinen ja Minna Plit-Turunen
Kartanon juhlasalia
Herkullinen savulohisalaatti Pitopalvelu Mika Kalpion valmistamana
Kartanon sviitin tiloja
Alakerran lasiverannalta näkymää
Yläkerran aulatilaa
Rannan lasipaviljonki
Viinikellari
Savusauna
Husulan Vintti

Lossirannan kartano avasi meille ovensa maanantaina 26.09.2022, vierailulle lähti 11 jäsentämme. Vuolenkosken viisi aktiivista asukasta ovat aloittaneet toiminnan Lossirannan kartanolla sekä Husulan Vintillä. Kartano eli hiljaiseloa muutaman vuoden ennen tätä vuotta. 

 

Jykevä hirsikartano sijaitsee Päijät-Hämeen vuoden 2022 kylässä Vuolenkoskella, Kymijoen rannassa. Isosta juhlasalista, isännän ja emännän huoneesta ja kauniilta lasiverannalta tilaa löytyy jopa 120 henkilölle. Sviitti ja 11 muuta huonetta mahdollistavat majoittumisen kartanomiljöössä. Viinikellari ja saunat (savusauna ja tavallinen sauna) myös vuokrattavissa. Viinikellariin mahtuu noin 40 henkilöä ja sitä on mahdollista vuokrata erikseen tai osana Lossirannan kartanon muita palveluita. Rannassa on myös katettu juhlaterassi 70 istumapaikalla ja kaunis lasipaviljonki aivan veden äärellä. Kartanoa meille esittelivät Mirka Lehtinen ja Minna Plit-Turunen.

 

Husulan Vintti on entinen navetta ja rehuvintti, joka on kunnostettu juhlatilaksi ja on ihanteellinen noin 20-120 hengen kokouksille ja tilaisuuksille. Paikka sijaitsee noin 5 min ajomatkan päässä Lossirannan kartanosta ja on Lehtisten sukutilaan kuuluva. Mirka Lehtinen kertoi meille paikan historiasta ja esitteli tilat. 

 

Pitopalveluiden osalta yhteistyökumppaneina toimivat Pitopalvelu Mika Kalpio Vierumäeltä ja ravintola Voitto Lahdesta.

 

Yhteyshenkilö

Mirka Lehtinen
mirka@lossirannankartano.fi tai 

mirka@husulanvintti.fi
 

 

Kiitoksemme näiden kauniiden ja monipuolisten paikkojen esittelystä!

 

Lossirannan Kartano | Vuolenkoski — Secure (nettisivu aukeamassa vasta) 

Ympärivuotinen juhlatila elämäsi kauneimpiin hetkiin (husulanvintti.fi)

 

 

Päivi